Zaterdag 2 september: 25ste truckerdag Hartenberg

Truckers: protestrit in 1979Truckers: protestrit in 1979

De Edese Chauffeurs Vereniging organiseert dit jaar alweer voor de 25ste keer de truckerdag op de Hartenberg met medewerking van het personeel en veel vrijwilligers onder de chauffeurs. Het begon allemaal in 1979 met het parkeerbeleid van de gemeente, omdat er niet meer geparkeerd mocht in de wijken. Dat was de reden om een protestrit dwars door Ede te rijden en zich tegaan organiseren.

Zo ontstond de Belangenvereniging Edese Chauffeurs in 1981. Er werden daarna vele aktieviteiten georganiseerd voor de chauffeurs. Rond Koninginnendag was er een zeskamp op het industrieterrein. Daarvoor reed eerst een konvooi vrachtwagens vanuit De Mars bij Barneveld door Ede naar het speelterrein. Met Hemelvaartsdag s'morgens gaan de chauffeurs vroeg op de fiets voor een tocht van ± 35 km en dat gebeurt nog elk jaar met veel gezelligheid. Er werden ook feestavonden gehouden met bekende artiesten. Een keer in de maand op zaterdagavond wordt er nog steeds door de chauffeurs gekaart in Buurtcentrum.

Maar de drukste dag en ook de mooiste voor bewoners van de Hartenberg en de rijders is de eerste zaterdag van September. Er worden ook nu weer zo'n 250 tot 300 trucks verwacht die allemaal op de bijrijdersstoel een bewoner van de Hartenberg zullen hebben zitten.

Truckers: bij de HartenbergTruckers: bij de Hartenberg

 

Truckers: opstellen bijde Hartenberg, 2004Truckers: opstellen bij de Hartenberg, 2004 Het is de planning om rond 10.30 te gaan rijden in 3 colones richting Ede. Bij de driesprong gaat het rechtsaf of toch weer een keer rechtdoor naar Ede toe, wat de mooiste route is voor rijder en vooral voor de bijrijders. Want daar gaat het allemaal om op deze dag. In plaats van naar koeien kijken kunnen ze dan lekker zwaaien en toeteren naar alle mensen langs de kant van de weg. De route gaat vrijwel zeker over de Molenstraat. En s'avonds, op het terrein van de Hartenberg in de tent is er nog een gezellige avond met een optreden van Dries Roelvink. Dan gaan de bewoners helemaal uit hun dak. Daar wordt dit ook voor gedaan, want hier kijken ze al weken naar uit.  Truckers: feesttent op de Hartenber, 2005Truckers: feesttent op de Hartenber, 2005

NIET VERGETEN OM TE KOMEN KIJKEN ZATERDAG 2 SEPTEMBER 25X TRUCKERDAG HARTENBERG