Mozaiektegels gestolen, update

In de afgelopen vakantieweken zijn er in totaal 10 gemozaïekte stoeptegels verdwenen uit het trottoir zonder rmedeweten van de makers of de vereniging, klaarblijkelijk gestolen. De tegels zijn door buurtbewoners gemaakt in het kader van het mozaïekkproject dat sinds 2014 door de Vereniging Zeeheldenbuurt wordt georganisaeerd. Er liggen inmiddels met medeweten en steun van de gemeente Ede meer dan 130 kleurrijke tegels in het trottoir van de Zeeheldenbuurt. Ze liggen meestal voor of vlakbij de huizen van de bewoners die de stoeptegels hebben gemaakt. De tegels fleuren het straatbeeld op en worden door buurtbewoners erg gewaardeerd.

De tegels die nu gestolen zijn lagen aan de Bettekamp (4), Slijpkruikweg (3), Ruijsstraat (1), de Ruyterstraat (1) en de Trompstraat (1).

Dat de tegels gestolen zijn. is voor de makers onbegrijpelijk en erg triest. De tegels hebben maar een beperkte marktwaarde, maar een grote emotionele waarde voor de betrokken buurtbewoners die voor zowel ontwerp als uitvoering hebben gezorgd. Het maken vergt behoorlijk wat tijd met gemiddeld zo’n vier avonden werk. Het is dus een grote grote schok en teleurstelling voor de gedupeerden dat de tegels verdwenen zijn. De bewoners hopen dat degene die ze heeft ontvreemd tot inkeer komt, de tegels terugbrengt en ze bijvoorbeeld aflevert bij het Eigen Gebouw op Bettekamp 29.

Er is inmiddels ook aangifte gedaan bij de politie. Mogelijke aanwijzingen waar de tegels zijn gebleven zijn van harte welkom via email zeeheldenbuurt@ede-west.nl

Bijgaand de afbeeldingen van de gestolen mozaieken