Sinterklaas in Cultura

De goedheiligman is bijna weer in het land! Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas in Ede aan. Hij sluit de intocht af met een speciaal bezoekje aan Cultura. Vanaf dan kun je in de bibliotheek de pakjesboot van de Sint bewonderen en zijn er allerlei superleuke activiteiten.

Zo kun je je verkleden als Piet. Daar hoort natuurlijk een leuke naam bij! Heb jij je Pieten-naam al bedacht? Gooi vervolgens die heupjes los en dans mee met de Pieten-dans. Moe van het dansen? Zet dan je speurneus op en doe mee met onze superleuke Sinterklaas-speurtocht. Ga op zoek naar de mijter, Amerigo, pepernoten en nog heel veel andere dingen. Zie jij welk woord er aan het eind van de speurtocht tevoorschijn komt? Als je alle activiteiten hebt gedaan krijg je een echt pietendiploma! Enne, wie weet kom je tijdens je bezoek aan de pakjesboot nog een héél speciale gast tegen.

 

Een popconcert voor Sinterklaas

Heb je zin om mee te blèren met de tofste Sinterklaas-liedjes? Kom dan naar ‘t-Zet-je-schoen-concert op zaterdag 3 december! Om 11.00 uur gaan we met z’n allen zingen, springen en swingen in onze theaterzaal. De voorstelling is geschikt vanaf 3 jaar. Kaartjes kosten €15,00 en zijn te koop via onze website: cultura-ede.nl/voorstellingen/t-zet-je-schoen-concert.

 

Zet je schoen

Naast al deze toffe activiteiten kunnen kinderen tot 10 jaar gratis hun zelfgemaakte schoen zetten bij Cultura. Haal een kleurplaat bij één van onze vestigingen of download hem van de site en print hem uit. Kleur en knutsel je schoen zo mooi als je kunt en lever hem t/m 3 december in. Inleveren kan bij alle vestigingen van Cultura. Benieuwd wat er in je schoen zit? Haal hem op van 5 t/m 17 december en kijk wat je van de Sint hebt gekregen!

 

Doe mee aan de activiteiten rondom de pakjesboot

De activiteiten rondom de pakjesboot zijn van 16 november t/m 3 december elke woensdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Je koopt een kaartje voor een tijdslot van 45 minuten. Een kaartje kost €2,50 per stuk en is te koop via de website van Cultura: cultura-ede.nl/pakjesboot-sinterklaas. De activiteiten rondom de pakjesboot zijn voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Cultura en Ede Viert organiseren deze activiteiten samen.