Marieke Bouwman en Annelies Barendrecht exposeren kunstwerken gemaakt met verschillende technieken, van keramiek tot aquarel, alsmede portretfotografie.
Marieke Bouman is bouwkundig ingenieur en veelzijdig kunstenaar. In 2013 wordt ze koninklijk onderscheiden voor haar culturele bijdrage aan de samenleving. Ze is kind van ouders die in de Tweede Wereldoorlog ervoor kozen muzikaal furore te maken binnen NSB-kringen. Na de oorlog werd haar vader geïnterneerd in Kamp Westerbork. Tot enige jaren terug heeft Marieke nooit gesproken over die kant van dat beladen gedeelte van haar leven. In mei 2020 is haar autobiografie, inclusief een kunstbijlage bestaande uit beelden van haar werk verschenen, geschreven door journalist en fotograaf Annelies Barendrecht. Het is het verhaal van een meisje uit het arme Drentse Nieuw-Buinen dat zich ontwikkeld heeft tot wie ze nu is. Maar die altijd de ballast van het verleden met zich mee draagt. Meer informatie over Marieke Bouwman is te vinden op haar website.
Annelies Barendrecht is van oorsprong docent Engels en Nederlands. Tegenwoordig is ze werkzaam als journalist en fotograaf. In al haar werk staat de mens centraal en dan het liefst de mens met een menselijk verhaal. Zo schreef ze het boek ‘Buren van Ver’, vijftien indringende portretten van vluchtelingen en exposeerde ze met Mooie Mannen, vijftig portretten van mannen boven de zeventig inclusief een geschreven impressie van elke geportretteerde. Haar laatste project is de autobiografie van Marieke Bouman, een project dat zowel Marieke als Annelies verrijkt heeft met een vriendschap die ontstaan is door samen een leven met ups en downs te herleven. Meer informatie over Annelies Barendrecht is te vinden op haar website.