Fraai mozaiek-kunstwerk voor het Eigen Gebouw in de Zeeheldenbuurt

Afgelopen woensdag 6 april is aan de buitenmuur van het Eigen Gebouw aan de Bettekamp in de Zeeheldenbuurt een fraai mozaiek-kunstwerk bevestigd. Het mozaiek van 180cm bij 120cm is een ontwerp van buurtbewoonster en kunstenares Beatrice Martinetz en is uitgevoerd door buurtbewoners onder leiding van mozaiek-kunstenares Jenni Vandeberg. De onthulling werd verricht door Titia Torringa die al 54 jaar in de buurt woont. Zelf vindt ze overigens dat ze in de wijk Kernhem woont, zoals haar 54 jaar geleden werd verteld. Ze woont immers in een van de straten die vernoemd is naar een rentmeester van het landgoed Kernhem. De reacties op het mozaiek waren lovend met woorden als "prachtiig,"heel fraai", "mooi ontwerp". "mooi uitgevoerd", "goed gekozen symboliek", "een waar kunstwerk". Het bestuur van het Eigen Gebouw vond het een aanwinst voor het gebouw en was blij dat ze in het project hadden toegestemd.

De feestelijke onthulling werd omlijst met een diapresentatie van het mozaiek project van de Zeeheldenbuurt en een prachtig en passend verhaal van Bastiaan de Zwitser over slimme buren en het nut van samenwerken ook al lijken de activiteiten dom en nuitteloos. De vele aanwezigen konden bovendien zien hoe leden van de mozaiekwerkgroep werkten aan het mozaieken van stoeptegels. Inmiddels zijn er in de buurt al zo'n zestig fraaie gemozaiekte stoeptegels geplaatst. Deelname aan het project is ook nog steeds mogelijk. Momenteel wordt er gekeken of er samen gewerkt kan worden aan een tweede kunstwerk.

Het mozaiekproject is uitgevoerd door het buurtcomite Zeeheldenbuurt met steun van een wijkwaardebon van de regiegroep Ede-west