Lunteren decor voor Hartstocht Winterwalk van de Hartstichting

wandelen in Ede

Lunteren is als ‘hart van Nederland’ het start- en eindpunt van de Hartstocht Winterwalk van de Hartstichting. De opbrengst van deze wandeling wordt ingezet voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 

De Hartstocht Winterwalk vindt plaats in Lunteren, één van de prachtige wandelgebieden rond Ede. De wandelroutes van de Hartstocht Winterwalk worden aangeboden in 5, 10 en 15 kilometer.

Wandelen langs de highlights van Lunteren
De routes voeren langs diverse uitzichtpunten en rijksmonumenten op de Veluwe. Zo lopen de routes - afhankelijk van de gekozen afstand - bijvoorbeeld langs de grafheuvels, de Koepel uitkijktoren, Rijksmonument de Gedenkbank, Rijksmonument Herstellingsoord, de Grote Zandgroeve, Het Middelpunt van Nederland, uitkijkpunt de Hessenhut en de Celtic fields. Het start- en eindpunt van de wandeling is 50/50 Hotel Belmont in Lunteren.

Over de Hartstocht Winterwalk
De Hartstocht Winterwalk is een wandeling die je samen kunt lopen. Dat maakt de wandeling geschikt om er als gezin, vereniging of vriendengroep aan deel te nemen. Wandelaars laten zich sponsoren en zamelen daarmee geld in voor de Hartstichting ten behoeve van onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Deelnemen aan de Hartstocht Winterwalk in Lunteren?
De wandeling vindt plaats op 25 januari. Vertrek is om 13.00 uur. De kosten bedragen € 15 p.p. Kinderen betalen € 10,00 p.p. Daarnaast draagt elke deelnemer minimaal € 35 sponsorgeld bij aan onderzoek naar hart- en vaatziekten. Inschrijven voor de Hartstocht Winter Walk kan via www.hartstocht.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dan bedragen de kosten € 20 p.p voor volwassenen en € 15 p.p voor kinderen.

Meer over wandelen in Ede
Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Kijk voor meer informatie en een overzicht van mogelijke wandelroutes op Bezoek-ede.nl.